uterum
Det finns många sätt att göra sin trädgård mer lättskött. Det mest uppenbara är naturligtvis robotgräsklipparen, eftersom gräsklippning annars är en av de sysselsättningar som villaägare ägnar mest tid åt. Och ändå gör robotgräsklipparen ett bättre jobb då den klipper mer regelbundet och kan t.o.m. hjälpa till att minska problemen med sniglar i trädgården.

Många kanske tänker att det blir mycket jobb med att skaffa ett växthus eller ett inglasat uterum. Om man odlar där ska man hålla rätt temperatur och vädra så att växterna trivs. För att inte tala om att det behöver vattnas när det är varmt.

Men även här kan man hitta arbetsbesparande tillbehör. Det finns automatiska fönsteröppnare som öppnar fönstren vid en viss temperatur och stänger dem när det blir svalare. Och dessa fungerar helt utan el, utan det är en liten kolv på fönsteröppnaren som expanderar när temperaturen ökar och som i sin tur styr mekanismen som öppnar fönstret.

Det finns även automatisk bevattning som ger jämn bevattning utan att man själv behöver springa med vattenkannan, utan bara kopplar på mekanismen på vattenkranen och placerar ut droppslangarna vid växterna.